Általános információk

Első alkalommal hirdetjük meg vállalatoknak szóló versenyünket, melynek célja, hogy elismerjük a munkahelyi diverzitás és inkluzívitás (D&I) munkakörnyezet kialakításának eredményeit és jelentőségét.

Az Open Minded Companies Award keretén belül a Magyarországon működő kis- és nagyvállalatok munkahelyi sokszínűségért, nyitottságért, elfogadásért tett kezdeményezéseit és eredményeit díjazzuk. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a vállalatok, akik emberek ezreinek, tízezreinek hétköznapjaira vannak hatással, kommunikálják a sokszínűség értékeit és tegyenk érte, mert ezen keresztül van esély fejlődni, előrelendíteni széles társadalmi rétegek gondolkozását.

A pályázatkiírásban megkülönböztetünk kisebb és nagyobb szervezeteket, mert ebben a kérdéseben nem csak hozzáállás, de büdzsé kérdése is lehet a programok és lehetőségek felsorakoztatása, minősége. Nagyon fontosnak tartjuk azonban, hogy kisebb ötletek, apróbb lépések is reflektorfényt kapjanak, mert azokból lesznek egy idő után a nagy lépések, társadalmi hatások.

A pályázó vállalatnak demonstrálnia kell, hogy konkrét belső irányelvei és már megvalósult tevékenységei/eredményei vannak a D&I területén.

 

Nevezési feltételek

A versenyre nevezhettek minden olyan tevékenységgel, megoldással, melyet 2020. január 1. és 2022. júniusa közötti időszakban, Magyarországon valósított meg a pályázó vállalat.

A pályázatra bármely Magyarországon bejegyzett cég pályázhat, akinek fontos, hogy képviselje magát a témában. Aki ténylegesen tett már valamit annak érdekében, hogy a különböző kisebbségek komfortosan érezzék magukat az adott szervezetben. Akinek nem csak elméletben, de tettek szintjén is fontos kifejezni a sokszínűség értékét. Aki abban hisz, hogy a nyitott gondolkozásmód visz előre egy szervezetet.

A tettek lehetnek átfogó nemzetközi D&I programok helyi megvalósításai, lehetnek saját kezdeményezések, lehet egy-egy konkrét megmozdulás, kiállás valami mellett/ellen, de lehet akár egy vita precedens értékű rendezése is. Nem a méret lényeg, hanem a hatás és a kiállás egy érték mellett.

 

Díjak

A zsűri minden kategóriában 2 kategóriagyőztest hirdethet. Egyet a 2020-as Opten adatok alapján a 0-1 milliárd és egyet az 1 millárd feletti árbevételű cégek között.

A zsűri dönthet úgy, hogy nem választ győztest, vagy nem hirdet shortlistet, ha egyes kategóriákban nem érkezik elegendő nevezés, vagy nem talál elismerése érdemes pályázatot.

A zsűri kioszthatja a legkiemelkedőbb pályázatnak ítélt fődíjat.

Special Mention díj a zsűri döntése alapján kategóriánként több is születhet.
 

Nevezési díjak, határidők

Normál nevezési határidő: 2022. augusztus 26.

Normál nevezési díj: A nevezések díja a nevező cég 2021. évi árbevételének mértékétől függően nevezésenként:

•    0-0,5 Mrd árbevétel között és non-profit szervezetek: 59 000 Forint + Áfa

•    0,5-1 Mrd árbevétel között: 99 000 Forint + Áfa

•    1-3 Mrd árbevétel között: 135 000 Forint + Áfa

•    3 Mrd feletti árbevétel: 165 000 Forint + Áfa

 

Végső nevezési határidő: 2022. szeptember 2.

A normál határidő utáni nevezési díjak a következőképp változnak nevezésenként:

•     0-0,5 Mrd árbevétel között és non-profit szervezetek: 69 000 Forint + Áfa

•     0,5-1 Mrd árbevétel között: 114 000 Forint + Áfa

•     1-3 Mrd árbevétel között: 150 000 Forint + Áfa

•     3 Mrd feletti árbevétel: 180 000 Forint + Áfa

 

 

Díjátadó:

Időpont: 2022.10.06 , 19.00

Helyszín: La Vida Duna Rendezvényház (1138, Budapest Dunavirág u.2)